Bodegas Meler

De wijngaard van Bodegas Meler ligt in D.O. Somontano, aan de voet van de Pyreneeën, een klein gebied dat steeds weer positief verrast. Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar dergelijke uitstekende condities samen komen als dat ze hier doen. De bergen in de Pyreeën, met een klimaat van koude winters en extreem hoge temperaturen in de zomer, zijn ideaal voor de productie van bijzondere bergwijnen. De wijnen zijn mineraalrijk en hebben intense smaken met een heerlijke frisheid. In 2004 besloten de 3 zussen Meler om de familie traditie door te zetten, maar daarnaast ook de moderne technieken van wijn maken en de zorg voor het land te integreren.
Bodegas Meler heeft variaties van onder andere Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Garnacha en Chardonnay. Alle wijnranken krijgen van het begin tot het einde speciale zorg en alleen de beste druiven worden gebruikt. Het resultaat is een groot aantal uitzonderlijke wijnen, die op traditionele wijze gemaakt zijn zonder toevoegingen.
De druiven worden geoogst op hun rijpste moment, tijdens de koudste uren van een september nacht, ontsteelt, waarna een koele pre-fermentatie wordt toegepast. Gisting gebeurt individueel per wijnperceel en druivensoort. Na langzame délestage verkrijgt de wijn zijn structuur. De wijn wordt 6 maanden verder gerijpt in Frans eiken vaten waarna gebotteld zonder toevoeging van sulfiet.

Assortiment Bodega Meler